Comunicat

privind egalitatea de sanse si accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati in cadrul SC Marco Plast SRL

Egalitatea de sanse si de tratament are la baza participarea deplina si efectiva a fiecarei persoane la viata economica si sociala, fara deosebire pe criterii de sex, origine rasiala sau etnica, religie sau convingeri, dizabilitati, vârsta sau orientare sexuala.

Modul în care principiul privind egalitatea de sanse din punct de vedere al egalitatii de gen este aplicat de catre companie:

– reprezentantul legal al firmei este femeie;

– un membru al echipei de management intern este femeie;

– achizitiile in cadrul proiectului derulat prin POR 2014-2020, Axa 2, P.I.2.2. au fost realizate în urma organizarii unei proceduri de achizitie transparente, prin care s-a selectat o firma furnizoare, cu respectarea egalitatii de sanse si de nediscriminare pe criterii de rasa, sex, religie, dizabilitati, vârsta;

– recrutarea si selectia de personal se face cu respectarea principiilor publicitatii, egalitatii de sanse si a nediscriminarii pe criterii de rasa, sex, religie, dizabilitati, vârsta;

Societatea îsi asuma: asigurarea egalitatii de sanse si tratament între angajati, femei si barbati, în cadrul relatiilor de munca de orice fel, inclusiv prin introducerea de dispozitii pentru interzicerea discriminarilor în regulamentele de organizare si functionare si în cele de ordine interioara ale unitatilor, informarea angajatiilor cu privire la drepturile lor, mentionarea în regulamentele de ordine interioara ale unitatilor sanctiuni disciplinare pentru angajatii care încalca demnitatea personala a altor angajati, comitând actiuni de discriminare, aplicarea imediata de sanctiuni disciplinare împotriva oricarei manifestari de hartuire sexuala la locul de munca.

Prin proiectul implementat de catre societatea noastra au fost angajate 2 persoane din care una din categoria persoanelor defavorizate. Pentru angajarea persoanei din categoria celor defavorizate compania a aplelat la site-urile http://www.ajofmcj.ro/ , diferite fundatii si ONG-uri din Cluj-Napoca: http://www.imparte.ro/Fundatii/Cluj. Codul de conduita al societatii garanteaza egalitatea de sanse si tratamentul egal, indiferent de etnie, culoare a pielii, sex, handicap, ideologie, credinta, nationalitate, orientare sexuala, mediu social sau convingere politica. Intreaga activitate a firmei, relatiile conducerii cu salariatii, a salariatilor intre ei, relatiile dintre partenerii firmei, conducerea acesteia si salariati este guvernata de evitare, eliminare, prevenire a discriminarii care se manifesta prin „orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, vârsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata”.

Pentru a promova egalitatea de sanse si tratament se acorda atentie accesibilitatii pentru toti cetatenii la serviciile, spatiile si infrastructura care sunt furnizate sau deschise publicului.

Masurile intreprinse de firma pentru clienti/viitorii angajati din categoria persoanelor cu dizabilitati:

– amplasamentul in care firma isi desfasoara activitatea dispune de acces facil pentru persoane cu dizabilitati, neexistand scari

sau alte obstacole;

– este prevazut un loc de parcare special pentru persoanele cu dizabilitati (acesta este marcat corespunzator la sediul companiei);

– in cadrul activitatilor desfasurate de companie pot fi angajate persoane cu dizabilitati in departamentul de sortare;

– a fost amenajat un grup sanitar cu facilitati pentru persoane cu dizabilitati;

– angajatii firmei sunt  instruiti prin training-uri periodice cu privire la egalitatea de sanse, nediscriminare, egalitate de gen, persoane cu dizabilitati.

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitati www.fonduri-ue.ro.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Comunicat de presa

Data : 11.11.2019

Titlu: Cresterea competitivitatii firmei Marco Plast SRL prin achizitia de echipamente performante de reciclare a materialelor

S.C Marco Plast SRL , în calitate de Beneficiar, implementeaza  proiectul „ Cresterea competitivitatii firmei Marco Plast SRL prin achizitia de echipamente performante de reciclare a materialelor ”, cod SMIS 111922, finanțat prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2. : “2.2 Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate  de productie si dezvoltarea serviciilor”.

Contractul de finanțare nr. 1796/12.04.2018 a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale si, Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 2.596.397,71 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este 1.557.378,46 de lei, , valoare eligibila nerambursabila din FEDR 1.323.771,69 lei si valoare eligibila nerambursabila din bugetul national 233.606,77 lei.

Obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii economice a companiei Marco Plast SRL.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Cresterea cifrei de afaceri prin dezvoltarea capacitatilor de productie in urma achizitiei echipamentelor tehnologice, angajarea a inca 2 persoane din care una din categoria persoanelor defavorizate, realizarea de activitati de publicitate si informare obligatorie, implementarea unui plan de marketing ce vizeaza inclusiv activitati de internationalizare.
  2. Cresterea capacitatilor manageriale si de inovatie in cadrul companiei ca urmare a certificarilor sistemului de management, de produs, a apelarii la serviciile unei firme specializate in consultanta de afaceri si management de proiect, a introducerii de produse noi, achizitiei de tehnica de calcul, video si a softului de eficientizare a liniei de productie cu impact asupra inovarii de proces, desfasurarii de activitati cu caracter social adresate persoanelor cu dizabilitati.
  3. Eficientizarea costurilor si protejarea mediului inconjurator prin implementarea unui sistem de eficientizare energetica si achizitia unui sistem de panouri solare, care vin in completarea echipamentelor tehnologice de ultima generatie, mai eficiente energetic si care vor avea un impact direct asupra reducerii la sursa a deseurilor.

Durata de implementare a proiectului este de 39 de luni, respectiv intre data 20.12.2016 si data 29.02.2020.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro, precum si catre site-ul web al Programului  Operational Regional 2014-2020, www.inforegio.ro si pagina de facebook a programului (facebook.com/inforegio.ro).

Informaţii suplimentare se pot obţine la:

Matei Sorina Mariana, Funcție: Administrator/ Reprezentant legal

Tel. 0720536592, E-mail: marcoplastmatei@yahoo.it

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitati www.fonduri-ue.ro.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro